Zážitky ve škole

Na naší základní škole Školní se vyučuje taky projektově!

V září jsme se zapojili v rámci projektu do výroby mýdel na Domě dětí v Mikulově. Naučili jsme se rozeznávat vůně a každý si mohl vyrobit své originální mýdlo, třeba ve tvaru medvídka či ryby. Naše děti to velmi bavilo a my učitelé musíme ocenit profesionální přístup pracovnic DDM.

Hned začátkem nového měsíce nás čekaly další zážitky. Ráno 1. října jsme nastoupili do autobusu a ten nás odvezl do Valtic. Už samotná jízda byla pro mnohé naše žáky velkým dobrodružstvím. Vždyť s námi jela i celá naše autistická třída! A na to jsme velmi pyšní.

Na zámku ve Valticích se nám otevřelo barokní divadlo, mohli jsme si prohlédnout všechna jeho zákoutí a na vlastní oči vidět, jak se v té době měnily kulisy, dotvářel děj příběhu nebo se dělaly zvuky větru či bouřky. Taky jsme si prohlédli dobové kostýmy z filmu Marie Terezie II, a to se nejvíce líbilo našim dívkám.

O tom, že jsou pro nás projektové dny velmi důležité, nás přesvědčila zpětná vazba od dětí. Své pocity, zážitky a vědomosti nádherně zpracovaly do prezentací, kterými máme vyzdobenou školu.

Kolektiv učitelů ZŠ Mikulov, Školní 1