PODZIMNÍ FOTOKOUTEK NA HABÁNSKÉ…

… dary podzimu miluje každý z nás…

Hladké, lesklé kaštany vylupující se z pichlavých slupek, žaludy s čepičkami připomínající obličeje panáčků, šípky zářící na dálku i v mlze, dýně, jablka, hrušky, spousta zeleniny, kukuřice, kupa barevného listí – jakoby nám toto všechno dodávalo kouzelnou energii kumulující se celý rok. Nejen že jsou to dobroty plné vitamínů, ale také nádherný materiál k tvoření, který je najednou všude kolem nás. Ve školce si s těmito podzimními poklady hrajeme každý den – skládáme kaštánkové obrázky, tvoříme mandaly, listové dráčky, housenky, vyrábíme ježky, houbičky, vykrajujeme dýňové strašáky, tvoříme stromy, keře, vaříme nakrájenou zeleninu, pečeme buchty, štrůdlíky, pečeme pizzu, sušíme šípky, počítáme brambory, pak si je pečeme a jíme!

Prima parádou je náš fotokoutek, kde si tyto poklady uchováváme pěkně pod stříškou, a můžeme je tak využívat později podle potřeb k dalším hrám i tvoření nebo klidně hned pro focení dětí.
Zátiší se strašákem z pole u sušených makovic se spoustou dýní a kaštanů může využít každý, kdo přichází k nám do školky, ať už je velký nebo malý.

Kdo se nebojí strašáka, bacilů, může se vesele fotit. Koutek je venku před školkou a podzimní obrázek na památku si tak můžete pořídit kdykoliv.

Máme už pěknou sbírku poslaných fotografií strašáka s našimi dětmi i rodiči či jejich sourozenci. Dokonce tu máme v podzimní kolekci i babičky se svými vnoučátky.

Kolektiv školky na Habánské