Březnová výstava vín mikulovské vinařské podoblasti se blíží

V sobotu 14. března se na mikulovském zámku uskuteční tradiční výstava vín mikulovské vinařské podoblasti, kterou pořádá místní vinařský spolek Moravín Mikulov.

Téměř po celý únor budou všichni členové výstavního výboru pracovat na sběru vzorků vín. Rozvoz lahví bude probíhat od 12. do 23. 2 a svoz pak od 24. 2. Uzávěrka příjmů vzorků je 28. 2. v 18 hodin. Od 24. 2. do 28. 2. bude možné předání vín v prostorách Štukového sálu vedle Dietrichsteinské hrobky, a to od 15.30 do 18 hodin.

„Soutěže se mohou zúčastnit všichni výrobci vína bez ohledu na množství jejich produkce vína. Přihlášená vína budou soutěžit o šampiona výstavy, nejlépe hodnocené bílé a červené víno. Bude také stanovena nejlepší kolekce vín od jednoho vinaře. Podmínkou pro udělení této ceny je nejvyšší součet bodů čtyř druhů vín,“ vysvětlil Vojtěch Pazderka, předseda Moravínu Mikulov.

Samotné hodnocení přihlášených vín pak proběhne v sobotu 7. března v prostorách GSS Mikulov pod vedením Michala Kumšty z Mendlovy univerzity v Lednici podle vyhlášených kategorií stobodovým systémem.

Až do pátku 13. března je možno zakoupit vstupenky na výstavu v předprodeji v mikulovském Turistickém informačním centru za zvýhodněnou cenu 300 Kč. Vstupné zahrnuje volnou degustaci všech vystavovaných vín, skleničku a katalog.

Jitka Sobotková

zámek 01