Mikulovští strážnici testují novinku

Strážníci Městské police Mikulov testují speciální termotiskárnu.

Místo papírových předvolánek pro nepřítomného řidiče, který se dopustil přestupku, nyní lepí na skla aut samolepky s výzvou z termotiskárny. Ty jsou odolné proti veškerým vlivům počasí, na slunci neblednou a neztrácejí text a jdou z auta také dobře odstranit, nezanechávají žádné stopy nebo fleky. Pořízení moderních zařízení vyšlo na padesát tisíc korun.

„Termotiskárny nám usnadní práci s ručním vypisováním předvolánek přímo v terénu. Záznam o přestupku s předvolánkou píší strážníci rovnou do iPadu na ulici. Vše se automaticky uloží do softwaru a my to hned vidíme i na stálé službě v počítači. Jako důkaz vkládají kolegové také fotky,“ vysvětlil velitel mikulovských strážníků Jiří Hamerník.

Termotiskárnu, krabičku vysokou asi pět centimetrů, mají strážnici přímo u sebe a hned na místě jednoduše nálepku vytisknou a přilepí ji na boční sklo řidiče pokutovaného auta.

Předvolánky strážníci dělají od 28. července a během měsíce jich mají dvě stě šest. „To je dvě stě šest zjištěných a zadokumentovaných přestupků, z nichž jen pětatřicet řidičů se nedostavilo a budou se následně oznamovat na MěÚ Mikulov k dořešení,“ doplnil velitel Hamerník.

Jitka Sobotková

Mikulov policie 02

Mikulov policie 01