Nahlédnutí do podzimního okénka MŠ Sluníčko

... jsou dobrá, jsou sladká, jsou jako med...

Ve čtvrtek 15. 10. se v odpoledních hodinách Mateřská škola „Sluníčko" provoněla jablíčky. Vstupenkou do ráje byl recept z jablíček od maminek a babiček.

V každé třídě si mohly děti s rodiči vyčarovat podzimní jablíčkové překvapení.

U MOTÝLKŮ se zavařovala jablíčka.

U KOŤÁTEK se tiskl závěs s jablíčky.

JEŽEČCI vystřihovali jablíčko s červíčkem Pepíčkem.

U BROUČKŮ se lepilo jablíčko na špejli (ozdoba mamince do květináče).

U VEVEREK děti skládaly netradiční puzzle.

U PTÁČKŮ se krájely a navlékaly plátky jablíček k sušení.

Návštěva si tak mohla prohlédnout prostory MŠ, ochutnat pomazánky a moučník, které připravují dětem naše paní kuchařky, i sušené křížaly – dárek od paní Zdeňky Kubíčkové. K dobré náladě a tanci přispěli hudbou naši rodiče – pan Daniel Zeman a pan František Zeman.

I přes deštivé počasí vládla školičkou veselá podzimní nálada. Děti si odnesly své výrobky. A co se dá vyrobit z jablíček v kuchyni? Najdete na webových stránkách MŠ. Přejeme dobrou chuť!

Děkujeme za přípravu akce zaměstnancům MŠ a všem, kteří se účastnili.

 

Jablíčkové čarování 2015

 

Dobrý den, děkuji...

Dne 5. 11. do MŠ Sluníčko přijela pohádka z nedalekého města Kyjova, připomenout, jak se máme chovat ke kamarádům, ke svému okolí, ale také, jak si vážit sami sebe. Pohádky připomněly dětem, že se slovíčky DĚKUJI, PROSÍM, nejdál dojdou nejen ony, ale i dospělí.

Svatomartinský Mikulov

Komu podkůvky 11. 11. v 11.11 hod. zazvonily na náměstí v Mikulově? No přece Martinovi, který přijel na bílém koni. Děti Martinovi zazpívaly společně s CM „Kasanica" a nakreslily obrázky, které byly oceněny. Blahopřejeme: Michalce Křivánkové ze třídy „motýlků" a třídě „broučků" a všem dětským výtvarníkům.

 

Svatomartinský Mikulov

Kurz plavání

Od září 2015 do listopadu naši plaváčci absolvovali kurz plavání v bazénu v Hustopečích. Víme, že otužování dodává tělu sílu a hlavně zdraví. Děti se naučily ovládat své tělo, dech a nebát se. Odměnou za odvážnost byla návštěva vodníka Pepíka, který plavcům předal „mokré" vysvědčení. Zážitkem byla i jízda autobusem. Pozorovali jsme, jak si příroda postupně obléká barevný kabát.

Tak to byl podzim v naší školičce. Na shledanou!

Plavání 2015

Kolektiv MŠ „Sluníčko"