Mikulovský tenis slaví třicet let

Tenisový oddíl Mikulov si v letošním roce připomíná své třicetileté působení ve městě. V roce 1984 začala v Mikulově Na Doležalce výstavba tří tenisových kurtů, za podpory tehdejšího vedení města, Strojíren masného průmyslu a party nadšenců, mezi které patřili např. P. Machain a J. Šlanger. V tomto roce byla také podepsána zakládající listina Tenisového oddílu Mikulov.

Letos jsme si tuto událost připomněli uspořádáním slavnostního odpoledne, které proběhlo na dvorcích oddílu. Program byl zahájen pochodem mažoretek ze ZŠ Hraničářů, poté přivítal všechny přítomné předseda oddílu Milan Novák. Dále akce probíhala přímo na kurtech, kde naši trenéři Č. Kubrycht a V. Martincová předvedli ukázkové tréninky s dětmi. Připojil se i náš host a bývalý předseda oddílu R. Ošťádal.

Dalším vzácným hostem byl i dlouholetý reprezentant a mistr ČR handicapovaných tenistů na vozíku Miroslav Brychta, který předvedl, že je stále ve formě a zahrál si pár setů s našimi malými i velkými členy.

Největším lákadlem byla soutěž o „nejrychlejší podání", měřené speciálním radarem, pro děti skákací hrad a namalování nejhezčího obrázku u firmy Astoria.

Celá akce byla zakončena slavnostním večerem, kde byla předána ocenění za záslužnou a dlouholetou práci pro tenisový oddíl.

Za výbor TOM František Vlasák

tenis

P1070125

P1070202

P1070042