Zdravé město Mikulov

NEBÝT NA TO SAMA: pomoc onkologickým pacientkám i pacientům

Zdravé město Mikulov se zapojilo do spolupráce v rámci projektu „Nebýt na to sama“, který se primárně zaměřuje na poradenství, pomoc a prevenci v oblasti onkologie.

První z akcí, které proběhnou přímo v Mikulově, bude bezplatná kontrola znamének. Možnost odborného dermatologického vyšetření budete mít v pátek, 17. 5. 2024 od 18.00 hodin ve stanu Nebýt na to sama, který bude stát v zámecké zahradě až do 22.00 hodin.  Dermatologové budou nejenom vyšetřovat, ale také vysvětlovat, jak správně pečovat o kůži. Budou zde také k dispozici vzorky krémů La Roche-Posay dle typu a citlivosti pleti pro všechny, kteří služby ve stanu Nebýt na to sama využijí. Ženy si navíc mohou vyzkoušet samovyšetření prsou, a to v rámci prevence rakoviny prsou.

Videa, která mohou zachránit život

Naučte se rozpoznat mozkovou mrtvici, srdeční infarkt, panickou poruchu, obezitu, cukrovku a různé závislosti díky krátkým vzdělávacím videím. Tyto závažné nemoci jsou dnes bohužel naprosto běžné a jejich rozpoznání a správná reakce může zachránit lidský život. Vše je zdarma. Stačí investovat 30 minut vašeho času.

Program HOBIT (hodina biologie pro život) je určený pro širokou veřejnost, žáky i studenty. Registrace do programu vám zabere pár minut  a je zdarma. Potřebujete jen internetové připojení, případně sluchátka.

Vyberte si z nabízených kurzů ten, který Vás nejvíce zajímá a pusťte se do učení:

https://programhobit.cz/. Každý z modulů obsahuje vzdělávací video, simulační scénky a testové otázky a trvá přibližně 30 minut.

Program vytvořila skupina veřejného zdraví Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně ve spolupráci s lékaři a odborníky na pedagogiku

(M. Šimánková, koordinátorka Zdravého města Mikulov)