Městská knihovna: Alex setkání světů

Alex setkání světů - Vše o životě po životě 3

Při natáčení dokumentů Vše o životě po životě 1-2, se režisér Dalibor Stach potkal s Danielem Hrňou, který v roce 2012 oslepl a v roce 2015 prodělal transplantaci ledvin. Následně se v klinické smrti srazil s devítiletou Alex z USA, která se minutu před ním zabila pádem ze stromu. Zůstali ve vzájemné komunikaci.

Dalibor Stach Daniela vyzval, aby svůj příběh sepsal. Když ho Daniel Hrňa za čtyři měsíce odevzdal do tisku, za čtyři dny poté zemřel na zástavu srdce. Kniha se stala hitem.

Po projekci krátkého dokumentu s Danielem Hrňou bude následovat přednáška Dalibora Stacha, který je režisérem filmu, spisovatelem, scénáristou, výtvarníkem a fotografem v jedné osobě. Sám klinickou smrt dvakrát prožil. Bude hovořit o setkání s Danielem Hrňou a dalšími zajímavými lidmi. Po skončení bude možné zakoupit knihy.

Na základě osobních zkušeností s klinickou smrtí jich napsal několik, Za oponou noci a Krušnohorské proroctví se staly knižní předlohou pro film DIMENZE, který Dalibor Stach natočil s plejádou českých herců a dvou hollywoodských hvězd.

vol 3 Mikulov