Animované i dokumentární, filmový festival pro děti a mládež zavítá do Mikulova

Přehlídka mezinárodních filmů pro děti a mládež 59. Zlín Film Festivalu se představí v Mikulově druhý červnový víkend pod názvem Mikulovské Ozvěny 59. Zlín Film Festivalu. Připraven je pětidenní program.

Mikulovské Ozvěny letos navážou již potřetí svým doprovodným programem na festival ve Zlíně. Ozvěny se budou konat 7. až 11. června, tedy týden po Zlín Film Festivalu. Hlavním tématem letošního 59. ročníku zlínského festivalu je „Objevuj a poznávej“, které organizátoři zvolili na počest stého výročí českého slavného cestovatele a dobrodruha Miroslava Zikmunda. „Letos představíme divákům třináct filmů pro děti a mládež. Mimo to je ale připraven pestrý program po celém městě,“ říká Irma Konešová, produkční Mikulovské rozvojové.

Téma poznání organizátoři dělí do tří skupin: PŘÍRODA, LIDÉ A ZEMĚ. Hlavním bodem programu je promítání hraných i animovaných filmů, které nejsou dostupné v běžné produkci. Mimo jiné se mohou návštěvníci těšit na divadelní představení, ale i řadu doprovodných programů pro děti. „Připraveny jsou jak animační, tak výtvarné, ale i pohybové aktivity a programy. Rodiny s dětmi si tak mohou zacvičit například s Jogínky z České televize,“ prozrazuje Irma Konešová.

Součástí programu je i soutěž o „nejzapálenějšího návštěvníka“ s hodnotnými cenami. Pro zapojení do slosování musí každý zájemce navštívit minimálně dva filmy a zúčastnit se dvou doprovodných aktivit a svou účast si nechat zaznamenat do festivalové kartičky. „Vyhlášení proběhne v úterý večer v letním kině v amfiteátru,“ dodává Konešová. Hlavní cenou je sportovní koloběžka KOSTKA. „Pro účast o hlavní cenu ale musí diváci mít potvrzení ze tří filmů a tří programů,“ upozorňuje Irma Konešová.

Cena za jeden film je 120 korun, pro děti do 12 let za 60 korun. Zájemci si ale mohou koupit zvýhodněné filmpasy za 300 Kč na tři dny nebo za 400 Kč na celý festival. Pro rodiny je možnost pořídit si tzv. familypasy, tedy jeden dospělý a jedno dítě za 450 Kč na tři dny, v případě celého festivalu za 500 korun. Filmpas i familypas opravňuje diváka ke vstupu na všechna filmová představení po dobu 3 či 5 dnů, a to včetně promítání v letním kině.

Pro více informací stačí navštívit stránky www.kino.mikulov.cz.

Kateřina Hučková

1 Mikulovske ozveny 00262