Gourmet festival ohromí všechny smysly
Gourmet festival ohromí všechny smysly
Už jen několik dnů mají gurmáni, aby si zajistili místo u tabule Dietrichsteinů. Dochované recepty zámeckých pánů tohoto rodu se totiž staly inspirací druhého ročníku Mikulov gourmet festivalu.
Oslava tradiční moravské kuchyně snoubené s tím nejlepším vínem proběhne v režii členů Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Labužnický maratón pro širokou veřejnost odstartuje už v pátek 3. června a potrvá do neděle. Unikátní tříchodové degustační menu doplněné vínem se letos bude podávat v Hotelu Marcinčák, Hotelu MBZM, Hotelu Eliška a v Zámecké restauraci. Každé z vyhlášených zařízení přitom ještě nabídne ochutnávku deseti vzorků vín jedné odrůdy. V hlavní roli se objeví Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský a růžová vína. „Kromě toho čeká na návštěvníky ještě další doprovodný program, a to pro všechny jejich smysly. Připravili jsme pro ně vzorek ledového vína snoubeného se sýrem, vzorek kávy snoubený s čokoládou, prezentaci doutníků, poznávání vůní a vzorek slámového vína snoubeného s čokoládou. Přes den mohou využít volných nebo zvýhodněných vstupů do vybraných památkových objektů a večer pro ně zahraje cimbálová muzika,“ uvedl hlavní organizátor festivalu Petr Marcinčák.
Přesun mezi jednotlivými centry dění pořadatelé zajistí vozy značky Mercedes a jednou limuzínou Jaguár. Odjezd si každý sjedná s hosteskami přímo na místě podle svých potřeb. Jednou ze zastávek této kyvadlové osobní dopravy je rovněž kasino Abbas, jehož majitel doručí každému účastníku osobní pozvání do podniku, kde dojde k předání dárku.
Na festival i letos míří VIP hosté, významné osobnosti i celebrity. Tváří druhého ročníku bude Tomáš Matonoha. Zájemci si mohou vybrat z nabídky kompletního balíčku Gourmet tour, který zahrnuje čtyři menu včetně veškerého programu a servisu, anebo zvolit jedno vybrané menu.
DS