Koupaliště Riviéra chce otevřít už 1. června

Městské koupaliště Riviéra by mělo 1. června otevřít své brány a přivítat letošní první návštěvníky. Nyní se v jeho areálu intenzivně pracuje a společnost TEDOS Mikulov připravuje vše potřebné. „Děláme maximum proto, abychom koupaliště otevřeli. Seká se i tráva, čistí se bazény, chodníky,“ říká ředitelka Světla Štanglerová.

Vstupné se v letošním roce měnit nebude. Návštěvníci v areálu najdou občerstvení, točenou zmrzlinu, úschovnu kol a půjčovnu lehátek a slunečníků. Více na www.tedosmikulov.cz/koupaliste.

Po ukončení letošní koupací sezony se začne koupaliště rekonstruovat. „Naše koupaliště je morálně i technicky zastaralé a jsme si moc dobře vědomi toho, že je nutné s tím něco dělat. Proto už více jak rok hledáme koncepci rozvoje koupaliště a krytého koupání ve městě. Nyní už připravujeme všechny procesní kroky k tomu, aby se začalo na podzim s opravou,“ říká starosta města Rostislav Koštial. Od stavební komise, coby poradního orgánu Rady města Mikulova, už před rokem jednoznačně zaznělo, aby se opravilo staré koupaliště a zatím se město nezabývalo výstavbou krytého bazénu.  

Nejskromnější varianta rekonstrukce „starého“ koupaliště bude stát zhruba třicet pět milionů korun. Technicky bude nutné ji zvládnout mezi dvěma koupacími sezonami, tedy od podzimu do jara. „Není to vůbec procesně jednoduché. Připravujeme vše k tomu, abychom  rekonstrukci koupaliště s moderními prvky zvládli do příští sezony,“ doplňuje starosta Rostislav Koštial.

Jitka Sobotková

mikulov koupaliste 28