Mikulov bavil Šumperk při příležitosti 20. výročí partnerství obou měst

Mikulov si v pátek 11. května připomněl 20. výročí partnerství s městem Šumperk. Při této příležitosti proběhla již tradiční akce Mikulov baví Šumperk, kde mohli místní ochutnat přes dvě stě vzorků vín od vinařů z Mikulovska a zazpívat si s cimbálovou muzikou Píšťalenka za doprovodu tanečníků Národopisného souboru Pálava.

 „I přesto, že měl náš košt vysokou konkurenci v podobě šumperského majálesu a hokejového utkání našich borců, byla návštěvnost akce největší od jejího vzniku,“ vrací se k nabitému sálu šumperského divadla produkční Petra Stránská ze společnosti Mikulovská rozvojová.

Při příležitosti výročí vystoupili s krátkým proslovem současní i bývalí starostové obou měst. O vzniku partnerství krátce pohovořili předchůdci současných starostů, Ivo Koneš a Petr Krill. Současní starostové Rostislav Koštial a Zdeněk Brož se pak věnovali spíše budoucnosti. „Velmi bych si přál, aby toto krásné a plodné partnerství mezi našimi městy vydrželo dalších dvacet let,“ shrnul vzájemně obohacující vztah obou měst Rostislav Koštial.

Tento víkend nás na oplátku v Mikulově navštíví Šumperk, který na Slavnosti města přiveze nejen známou kapelu Trocha klidu, ale i regionální produkty. Na stánku na Náměstí tak budete moci ochutnat pivo Holba a chléb s tvarůžky.

Kateřina Hučková

CZ0R8373

 

CZ0R8356

CZ0R8482

 

CZ0R8240