Mikulov má letos v plánu milionové investice

Město Mikulov chce v letošním roce vynaložit na investiční akce bezmála 130 milionů korun. Nejvíc peněz, 22 milionů korun, bude stát koupě bývalého Národního domu na Náměstí.

Na některé z plánovaných investic se už podařilo získat také dotace. „Máme potvrzenou dotaci na přístavbu školky Habánská, cyklostezku od staré celnice ve směru na Sedlec a také na územní plán města,“ řekl starosta Rostislav Koštial.

V rámci ochrany památek je nejvýznamnější investiční akcí oprava staticky narušeného domu na ulici Zámecká 7, kde by měly vzniknout dvě bytové jednotky. Počítá se také s opravou kanovnických domů a měšťanského domu na ulici Vídeňská 7. Město i v letošním roce vynaloží nemalé prostředky do oprav bytů. „V pěti uvolněných bytech proběhne celková rekonstrukce a ty pak budeme dle zásad o pronájmu bytů nabízet zájemcům,“ potvrdila místostarostka města Marie Leskovjanová. Zároveň také věří, že se městu letos podaří získat dotaci na startovací byty na ulici Venušina.

Se 2,2 milionu korun je v rozpočtu pro rok 2017 počítáno na vybudování parkovacích míst pro služební městská auta. „Máme po městě sedm garáží. Ucelené sofistikované parkoviště v blízkosti úřadu bude rozhodně přínosem,“ míní místostarostka Marie Leskovjanová.

js

investice2017r