Vzájemná pomoc pomáhá čistému Mikulovu

Od začátku letoního roku pracuje trojice uživatelů sociální služby chráněného bydlení Mikulov příspěvkové organizace Srdce v domě Klentnice na dohodu o provedení práce pro společnost TEDOS Mikulov, s. r. o.

„V kompetenci jejich práce je na zkrácený úvazek celoroční úklid ulice Žižkova, Bezručova, Dukelská a celého areálu lesoparku,“ říká ředitelka společnosti Světlana Štanglerová.

Úklidové práce provádí v současné době všichni již zcela samostatně. „Jsou rádi, že jsou zaměstnáni, práce si váží a na další pracovní den se vždy těší,“ říká Dagmar Chválová, vedoucí chráněného bydlení Mikulov.

Každý všední den začínají pracovat v 7.15 hodin. Vždy ví, co budou daný den dělat a pečovatel, který za nimi přes den dochází, vždy zjišťuje daný rozsah odvedené práce, popřípadě jim poradí, co a kde je potřeba v daný den ještě vykonat.

„Čas ukončení pracovních povinností uživatelé sociální služby chráněného bydlení znají a při příchodu z práce domů jsou schopni se samostatně postarat o správné uložení pracovního nářadí na další pracovní den,“ říká Dagmar Chválová.

„Tento způsob spolupráce se nám osvědčil a rozhodně v něm chceme pokračovat,“ říká místostarostka města Marie Leskovjanová.

js

pomoc cistemu mikulovu