V Mikulově přibyla další stanoviště měřící rychlost

Ke konci loňského roku se v Mikulově objevily nové stacionární měřiče rychlosti. Podle informací od velitele Městské policie Jiřího Hamerníka byly pořízeny na základě vyhodnocení dopravní situace ve městě, kdy bylo konstatováno, že máme několik dalších rizikových míst a ta je nutné řešit.

K původním dvěma stanovištím na ulici Valtická a Pavlovská před školami a jednomu měřiči rychlosti tak přibyla další tři stanoviště a jeden měřič.

„Vše po konzultaci a shodě s krajským ředitelstvím Police České republiky a dopravním inspektorátem, kdy nám dopravní inženýr stanovil, kde který měřič a za jakých podmínek může být,“ upřesnil Jiří Hamerník.

Nyní se pětice stanovišť nachází na ulici Valtická a Pavlovská, nově na ulici Bezručova, Gagarinova a 22. dubna. A dva měřiče rychlosti bude Městská policie přesouvat mezi těmito stanovišti.

„Vím, že řadě občanů se tato bezpečnostní opatření nemusí líbit. Ale zejména ulice Bezručova a Gagarinova jsou problémovým průtahem městem. Už v loňské roce vznikl na vjezdu od Milovic bezpečnostní ostrůvek, uvažujeme o kruhovém objezdu na křižovatce Pavlovská-Bezručova-Hliniště-Dukelská. To, že jsme na inkriminované ulice umístnili i radary, je součástí komplexních bezpečnostních opatření,“ doplnil starosta města Rostislav Koštial.

js

radar