Z jednání Zastupitelstva města

- Zastupitelé na svém jednání 22. června schválili jeden z nejzásadnějších dokumentů roku – účetní závěrku města Mikulov za rok 2015. Hlasovali jmenovitě a jednohlasně PRO.

- Schválen byl také záměr prodeje pozemku a nemovitosti na ulici Česká 9. „Svým záměrem prodeje zjistíme, zda je o nemovitost zájem. Podle dosavadních zjištění se sem parkovací dům nevejde, ale prostor si zaslouží rozhodně zastavět,“ řekl starosta Rostislav Koštial.

- Na pořadu jednání byl také návrh občanů na změnu obecně závazné vyhlášky o nočním klidu. Zastupitelé však tento návrh neschválili a uložili starostovi, aby jednal s podnikateli provozujícími restaurační zařízení a pořádajícími hudební produkce v období od 1. 5. do 31. 10, aby dodržovali noční klid a OZV. Městská policie bude také mnohem razantněji postupovat při nedodržování vyhlášky. „Když v turistickém městě chceme, aby vše utichlo ve 22 hodin, tak to potom nedělejme turistické město. A řada organizátorů akcí má podle nové vyhlášky, kterou jsme schválili v únoru, nasmlouvané akce. Budeme však ve spolupráci s městskou policií důsledněji kontrolovat porušování vyhlášky,“ řekl starosta.

js

radnice