Mezinárodní setkání škol Mikulov 2018 

Letos se konalo Mezinárodní setkání škol v Mikulově v termínu 27.–29. 4. Do Mikulova přijely delegace ze Slovenska z Nových Zámků, z Maďarska ze Jászboldogházy a z Rakouska z Poysdorfu. Již tradičně se po výborném obědě celá skupina vydala na výšlap na Svatý kopeček, kde byl nejen krásný výhled na celé okolí Mikulova. Šlo hlavně o příležitost k seznámení se se všemi účastníky akce. Ve škole v tělocvičně na nás čekalo vystoupení školní kapely, která si připravila tři písně, jednu slovensky, jednu maďarsky a jednu česky a to vše na elektrické nástroje i s bicími a s profesionálním mixážním pultem. Po výborné večeři se děti rozdělily do rodin, ve kterých měly celý víkend bydlet.

V sobotu byl od 9.00 hodin na programu turnaj v minifotbale chlapců a ve vybíjené dívek. Celý turnaj se odvíjel v přátelském duchu, a proto nebylo vítězů ani poražených. V minifotbale se nejlépe dařilo týmu Slovenska a ve vybíjené domácímu družstvu dívek. Po obědě se autobusem přesunula výprava do brněnského Vida centra, kde mohli obdivovat všemožné vědecké vymoženosti a zkoušet si chemické pokusy na vlastní kůži. Po náročném dni se děti těšily do rodin a učitelé na příjemné posezení ve škole, kde si mohli vyměnit zkušenosti ze svých pracovišť.

V neděli nastal čas loučení a po předání pamětních předmětů a přátelském rozloučení se všichni vydali ke svým domovům. Díky našim partnerům a sponzorům jsme mohli všem zúčastněným darovat krásný balíček a všichni máme tričko jako památku na letošní ročník.

 Krista Halamičková, ZŠ Valtická

setkani

 

setkani01