Setkání se zástupci SŠ na Valtické

Ve čtvrtek 16. 11. jsme zorganizovali na ZŠ Mikulov, Valtická 3, pro deváťáky, osmáky a jejich rodiče setkání se zástupci středních škol našeho kraje. Toto setkání by jim mohlo usnadnit orientaci ve středních školách našeho regionu. Již brzy si totiž budou muset vybrat z nabídky středních škol a zvolit si tu, která je nejlépe dovede k jejich budoucímu povolání.

            Tato setkání pořádáme na naší škole každým rokem na podzim. Přijíždějí k nám zástupci středních škol z blízkého i dalekého okolí. Letos k nám zavítali a své školy prezentovali zástupci těchto škol: SOŠ a SOU Hustopeče, Soukromá SOŠ manažerská a zdravotnická Břeclav, SPŠ chemická Brno, Vranovská, Hotelová škola Brno, OU Cvrčovice, Střední škola Strážnice, SŠ strojírenská a elektrotechnická Brno,Trnkova, G a SOŠ Mikulov, Městská SOŠ Klobouky u Brna, Integrovaná SŠ automobilní Brno, Křižíkova, SŠ informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno, Čichnova a Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav. Všem zástupcům středních škol za jejich návštěvu děkujeme.

            Žáci získali u zástupců SŠ potřebné informace o studiu, učebních oborech, přijímacím řízení nebo dnech otevřených dveří.      

            Jindřiška Kudrnová