Deník Anny Frankové

V pondělí 12. června jsme s naší třídou navštívili divadelní představení s názvem Deník Anny Frankové. V divadle Polárka mělo představení premiéru 10. 6. 2017. Režisérem byl Ondřej Elbel a hlavní postavu si zahrála Táňa Hlostová.

Předlohou představení je kniha Deník Anny Frankové. Anna ho psala v době války, kdy jako židovská rodina museli bydlet v úkrytu. Nejvíce mě zasáhl děj, kdy probíhaly nálety, všichni se báli. Muselo to být zlé. Myslím, že Anna Franková byla statečná. Na jejím místě bych se snažila být optimistická, což ona částečně byla.

Scéna se neměnila, stále tam zůstával úkryt, který mě také velmi zaujal. Kostýmy vystihovaly dobu, neměnily se, ale to je jasné, protože neměli peníze na nakupování oblečení. Byli rádi, že se uživí. Výkony herců bych hodnotila kladně, byly uvěřitelné.

Když to zhodnotím celkově, je zajímavé se dozvědět, jak to pro židy bylo těžké. Líbilo se mi, že v rámci představení vlogerka natáčela své problémy, ale ve srovnání s problémy Anny a její rodiny byly malé. Myslím, že režisér poukázal na to, že existují i větší problémy než to, že se nelíbíte klukovi. Dala bych tak 95 %.

Denisa Václavková, tercie