Exkurze mladých kuchařů do Brna

V úterý 21. února se žáci 3. ročníku oboru kuchař-číšník zúčastnili exkurze v brněnské restauraci Rebio, která je zaměřená na zdravý životní styl a pracuje ze surovinami, z nichž následně vytváří pokrmy označené bio. Pro návštěvníky je zde velký výběr vegetariánských specialit a k dispozici také příjemné posezení.

Žáci byli mile překvapeni, že i bezmasé jídlo může být tak dobré. Návštěvu nám zpříjemnil šéfkuchař, který připravil ochutnávku hotového pokrmu s přílohou, včetně moučníku. Nejvíc jim chutnal bezlepkový banánový muffin. Navíc měli všichni možnost zúčastnit se soutěže, v níž bylo úkolem poznávat méně známou zeleninu, luštěniny a obiloviny. První tři si odnesli i cenu ve formě bio čaje. Exkurze se nám všem líbila.

Hana Hauptová

Rebio3