Zápis dětí do první třídy základní školy pro školní rok 2017/2018

Na základě změny školského zákona došlo k posunutí termínu konání zápisu dětí do prvního ročníku základní školy. Nově se bude zápis konat v termínu od 1. do 30. dubna 2017. Přesné datum bude stanoveno do konce února a budeme Vás o něm včas informovat.

Zápis se týká dětí narozených v období od 1. 9. 2010 do 31. 8. 2011 a dětí s odkladem povinné školní docházky z loňského roku.

„Pokud budete žádat pro své dítě odklad povinné školní docházky, musíte se dostavit i s dítětem k zápisu. U zápisu je nutné odevzdat „žádost o odklad povinné školní docházky“.

Součástí Vaší žádosti musí být doporučující posouzení příslušného školského poradenského zařízení (pedagogicko-psychologická poradna, speciálně pedagogické centrum) a odborného lékaře nebo klinického psychologa,“ říká Ingrid Klanicová z Městského úřadu Mikulov.

V případě, že rodiče zvažují podání žádosti o odklad povinné školní docházky, je nutné, aby si zajistili co nejdříve (s předstihem alespoň 3 měsíců) termín pro vyšetření v pedagogicko-psychologické poradně. Kontakt na pracovníka Pedagogicko-psychologické poradny Břeclav – pracoviště Mikulov, Náměstí 28: Mgr. Anna Uhrová, tel.: 519 511 386, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Začátek povinné školní docházky lze odložit nejdéle do zahájení školního roku, v němž dítě dovrší osmý rok věku.

js