Maturitní výlet do Prahy

Ve dnech 6.–8. září se třídy oktáva a 4. A gymnázia v Mikulově zúčastnily poslední exkurze v rámci svého školního studia, a to do Prahy za doprovodu svých třídních učitelů, paní Dědákové a Hasníkové.

I přes počáteční lehkou nepřízeň počasí v Mikulově se na nás v Praze usmálo slunce a celá exkurze se nesla v duchu přímo tropických teplot, což však nikomu z nás nevadilo. V úterý jsme se společně podívali do Senátu ČR, prohlédli jsme si kostel sv. Mikuláše, lanovou dráhou jsme vyjeli na Petřín. Dále jsme přešli na Hrad, poté na Kampu s hlavní dominantou Lennonovy zdi, Karlův most a Staroměstské náměstí. Nyní již značně unaveni jsme se ubytovali na kolejích VŠ a následně jsme spolu obě třídy pohromadě strávily večer s našimi třídními.

Další den jsme měli šanci se podívat do Poslanecké sněmovny, zhlédnout Orloj, Obecní dům, Národní divadlo a Národní muzeum s Václavským náměstím. Večer na nás pak již čekal program – divadelní komedie Techtle-Mechtle v Divadle Na Fidlovačce, v hlavních rolích jsme viděli Ivanu Pazderkovou a Petra Rychlého. Poté jsme se rozhodli strávit poslední večer každá třída zvlášť se svým třídním, a tak jsme se prošli noční Prahou.

Poslední den již byl lehce volnější – Česká národní banka a Pravoslavný chrám svatých Cyrila a Metoděje, jehož součástí je Národní památník hrdinů heydrichiády. Následně jsme měli rozchod na nakoupení malých dárečků domů a odpoledne jsme se již rozjeli zpátky domů, plní zážitků a vzpomínek na naši poslední exkurzi.

Tomáš Foltán, oktáva

skola