Zahradní slavnost na Pavlovské

Závěr školního roku patří již tradičně na Základní škole Mikulov, Valtická, budova Pavlovská, Zahradní slavnosti – setkání dětí, rodičů, prarodičů a všech, kdo s námi chtějí strávit příjemné odpoledne. Ve středu v 17.00 hodin ji zahájil pěvecký sbor Ptáčata. Už texty písní napověděly, že tentokrát se podíváme do vesmíru. Než jsme se prostřednictvím vystoupení jednotlivých tříd vydali na cestu, předvedly nám svá vystoupení „malé“ a „velké“ Funny Dancers. Pak již následovala postupně taneční a pěvecká vystoupení všech tříd. Již tradičně předává při této příležitosti také ředitel školy Mgr. Rostislav Souchop ocenění v podobě ředitelské pochvaly žákům, kteří dosáhli během roku mimořádných úspěchů. Žáci naší školy se velmi dobře umísťují ve sportovních, recitačních, výtvarných a letos také v matematických soutěžích. Pan ředitel se tentokrát převlékl do kostýmu Slunce a na všechny přítomné si pěkně posvítil. Smutné a dojemné je vždy loučení páťáků. Ukápne nejedna slza. Děti z V. A nezapomněly ani na paní učitelku Sylvu Kohútovou. Letos také složili a zazpívali rozlučkovou písničku společně s dětmi z V.C jejich rodiče. Všem páťákům přejeme, aby se jim dařilo a aby na nás rádi vzpomínali. Se svou paní učitelkou se rozloučili také třeťáci.

Celá letošní Zahradní slavnost měla příjemnou a pohodovou atmosféru, i když toho loučení bylo víc než obvykle. Nechyběla ani živá kapela. Tentokrát hráli a zpívali spíše k poslechu Vojta Hondl a Matyáš Svozil.

Děkujeme nejen klukům za jejich vystoupení, rodičům za krásné kostýmy, výborné občerstvení, ale velký dík i za přípravu a realizaci slavnosti a dík všem, kdo jste přišli.

Za rok opět na shledanou! Fotografie najdete na našich webových stránkách.

Hana Míčková

Páťáci céčko 63

 

Páťáci áčko 75

 

Čtvrťáci 1