Itálie 2016

V pátek 10. června se třídy septima a 3. A vydaly na sportovně-turistický kurz do Itálie. Po zdlouhavé cestě patrovým autobusem jsme dorazili do kempu Mare e Pineta a ubytovali se v sice malých, ale za to útulných mobilhomech po třech až pěti lidech. První den byl maličko uvolněný, tak abychom se stihli vybalit a zabydlet se.

Počasí nám přálo skoro po celou dobu STK, a tak jsme mohli plně využít vybavení kempu. Kromě beach volejbalových a basketbalových hřišť jsme také vyzkoušeli i přírodní „posilku“, a to hlavně při soutěžích družstev. Součástí byly samozřejmě i hry u vody a ve vodě, badminton a další hry a soutěže. Ranní běh na pláž a rozcvička byla na denním pořádku. Sportovali jsme jako dopoledne, tak i odpoledne. Po volejbale nebo soutěžích jsme se šli osvěžit do moře. Mezi dopoledním a odpoledním programem byla vždy dobře známá italská siesta, kterou jsme všichni rádi využili k vaření obědů a k zaslouženému odpočinku.

Podnikli jsme výlety do Benátek a do San Marina. V Benátkách jsme sice pořádně zmokli, ale po dvouhodinovém lijáku vysvitlo slunce a my za chvíli uschli. Zažili jsme tedy obě tváře Benátek. I přes nepřízeň počasí jsme si Benátky užili. San Marino bylo naprosto kouzelné. Všichni byli učarováni, a nejeden účastník by se hned rád vrátil zpět.

Večery nám zpříjemňovali Matyáš Svozil a Vojta Hondl a jejich hra na kytary. Jejich koncert v baru na pláži prostě rozezpíval a roztančil všechny.

Musím konstatovat za sebe, a troufám si říct, že i za ostatní, že těch deset dnů uteklo jako voda. Kurz jsme si naplno užili. Kromě fotek a pár italských slovíček nám v paměti zůstanou i krásné vzpomínky, nad kterými se na srazech po pár letech určitě dobře pobavíme.

Katka Kosinová, septima

italie