Na Zámečku se už připravují na Mikulovské vinné trhy

Letošní již IX. ročník Mikulovských vinných trhů se bude v areálu hotelu Zámeček konat v sobotu 20. května. V loňském roce se zařadily mezi jednu z největších vinařských výstav v rámci celé České republiky. Návštěvníci měli možnost ochutnat 1 060 vzorků od 157 vystavovatelů. „Novinkou loňského roku bylo, že asi 50 tisíc kusů medailí bylo vyrobených v čínském jazyce a spolu s prezidentskou záštitou v čínském překladu exportováno do této zajímavé oblasti za účelem marketingového prodeje,“ řekl prezident Mikulovských vinných trhů Josef Ševčík. Čínské medaile byly doplněny znakem: CZECH REPUBLIC.

Tak jako v uplynulých letech obdrží letošní vítěz, tedy Champion MVT 2017, prezidentský diplom s originálním podpisem Miloše Zemana a bude udělena i řada dalších ocenění. Kdo, respektive jaké víno, se stane šampionem výstavy? O tom bude rozhodovat odborná komise.

Hodnocení vín proběhne 19.–20. dubna v kongresovém sále hotelu Zámeček a odborným garantem je tradičně Josef Valihrach z Krumvíře. Vzorky vín mohou vinaři přihlašovat od 1. března až do 7. dubna. „Kapacita hotelového areálu je však omezená. Upozorňujeme tedy vinaře, že celkový počet vzorků určených k výstavě je také omezený a bude záležet na včasném dodání,“ řekl organizátor výstavy.

Více informací vinaři najdou na webových stránkách pořadatele – hotelu Zámeček – www.zamecekmikulov.cz a své přihlášky mohou zasílat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Mikulovské vinné trhy budou v sobotu 20. května tradičně doplněny slavnostním svěcením vín mikulovským proboštem Pavlem Pacnerem, Mistrovstvím ČR natažení koštýře vína ze sudu na čas a Mezinárodní přehlídkou vynikajících kotlíkových polévek.

Akce tak doplní pestrý víkendový program v Mikulově, kdy budou probíhat Slavnosti města a Muzejní noc.

js

Predavani diplomu 1