Klub seniorů informuje

Ten, kdo šel dne 14. prosince v odpoledních hodinách kolem Centra pro volný čas na Vrchlického ulici, mohl slyšet líbezné tóny vánočních koled a písní. To odpoledne se ve slavnostně vyzdobeném sále centra konalo Vánoční posezení u stromečku. V kulturním programu nejprve vystoupily děti MŠ Habánská. Jejich vystoupení bylo tak milé a bezprostřední, že přítomné seniory doslova pohladilo po duši. Následovalo vánoční pásmo členek pěveckého sboru při KS. Senioři ve svém středu rádi přivítali velmi milé hosty, a to za MěÚ v našem městě paní Janu Dmitrievovou a Magdalenu Krčmovou, sekretáře senátora Jana Hajdy pana Václava Rišicu a zastupitelku města paní Hanu Mičkovou, zástupkyni ředitele ZUŠ Pavlovská a ředitele zařízení Srdce v domě v Klentnici pana Zbyňka Turečka. Této slavnostní akce se také zúčastnilo několik obyvatel z tohoto zařízení. Všichni přítomní, včetně hostů, také obdrželi pěkné a vkusné dárečky. Nechyběl ani vánoční punč a další dobroty. Stylově vyzdobený sál, zářící stromeček, jezulátko v kolébce, světla svíček a typická vůně jehličí umocňovaly vánoční atmosféru tohoto slavnostního odpoledne.

Vedení Klubu seniorů děkuje ředitelství MŠ Habánská a členkám pěveckého sboru při KS za krásný kulturní program, senátoru Janu Hajdovi a panu Zbyňku Turečkovi za milé sponzorské dary, také paní Marii Šoupalové za vynikající cukroví a všem členkám vedení a pěveckého sboru za ochotu a obětavost při organizování této opravdu skvělé akce.

Ve středu dne 28. prosince se ve stylově vyzdobeném sále centra konala další tradiční a skvělá akce, a to Silvestrovská merenda. Veselý a vtipný kulturní program opět připravily členky pěveckého sboru při KS. I tentokrát mezi naše seniory zavítali milí hosté – poslanec ČR Jiří Petrů, senátor Jan Hajda a ředitel zařízení Srdce v domě v Klentnici pan Zbyněk Tureček. Nechybělo ani několik obyvatel z tohoto zařízení. Zpěv, tanec, vtipy, scénky a vynikající pohoštění, které pro nás připravil hotel pana Marcinčáka lze hodnotit na jedničku s hvězdičkou. Vedení Klubu seniorů děkuje členům pěveckého sboru za vynikající program a také za veškerou práci, týkající se této krásné akce. Zapojili se skutečně všichni! Poděkování patří i milým hostům za další milé sponzorské dary. Velice nás všechny přítomné potěšilo, když poslanec Jiří Petrů, který se takovéto akce v našem klubu zúčastnil poprvé, se vyjádřil, že se mu akce mimořádně líbila a byl mile překvapen, jak se umí bavit mikulovští senioři, a bude-li pozván, přijde mezi nás velmi rád.

Na toto rozloučení se se starým rokem bude téměř sedmdesát účastníků jistě dlouho vzpomínat!

Akce Klubu seniorů v měsíci lednu:

2. 1. Schůzka pěveckého sboru 14.00 hodin, klubovna centra

9. 1. Babinec 8.30 hodin, klubovna centra

10. 1. Schůzka pěvecké sboru 14.00 hodin, klubovna

16. 1. Babinec 8.30 hodin, klubovna centra

17. 1. Schůzka pěveckého sboru 14.00 hodin, klubovna centra

18. 1. Výroční členská schůze 14.00 hodin, sál centra

23. 1. Babinec 8.30 hodin, klubovna centra

24. 1. Schůzka pěveckého sboru 14.00 hodin, klubovna centra

25. 1. Plavání Aqualand Moravia – Pasohlávky – odjezd v 9.15 hodin z již tradičních stanovišť. Nahlásit se můžete dne 18. 1. na naší společné akci nebo na tel.: 723 715 533.

30. 1. Babinec 8.30 hodin, klubovna centra

31. 1. Schůzka pěveckého sboru 14.00 hodin, klubovna centra

Upozorňujeme naše členy, že o akcích v uplynulém roce budete podrobně informováni na členské schůzi, protože jejich výčet by zabral celý list formátu A4.

Omlouváme se naší „Zručné dívce“ paní Ivance Šrámkové, protože poděkování za celoroční práci se nedopatřením v minulém textu neobjevilo. Tímto to tedy napravuji. Milá Ivanko, za všechno Vám moc a moc děkujeme a v novém roce 2017 Vám ze srdce přeme pevné zdraví a hodně spokojenosti v osobním i pracovním životě!

Libuše Danielová