Klub seniorů informuje

Začátkem měsíce září byla zahájena pravidelná činnost v našem klubu. Kromě pondělního Babince, úterního setkávání členů pěveckého sboru a cvičení žen-seniorek vždy ve čtvrtek se v první polovině měsíce září uskutečnily hned tři velmi pěkné a zdařilé akce.

Dne 7. září se konalo naše klubové Vinobraní, kterého se zúčastnilo celkem čtyřiašedesát seniorů, což bylo na začátek měsíce září opravdu hodně. Ve svém středu jsme opět rádi přivítali pana Václava Rišicu, tajemníka senátora Jana Hajdy a také několik zástupců ze zařízení Srdce v domě v Klentnici. Velmi pěkný a také vtipný kulturní program na tuto akci tradičně připravili členové pěveckého sboru při KS a vystoupili jak jinak než v našich klubových krojích. K tanci a poslechu tentokrát hrál Rytmik z Dolních Kounic. O vynikající zákusky se postarala naše členka a výborná kuchařka a cukrářka paní Marie Šoupalová, které tímto moc děkujeme. O stylovou výzdobu v sále centra se zasloužily paní Marie Babicová, Jarmila Spilková, Ludmila Šiprová a Věra Dusilová, která přinesla na tuto akci i sladké hrozny. Poděkování patří i celé řadě dalších členů, jako paní Martě Gregorové, Štěpánce Moravcové, Pavle Pacelové a jiným členkám. O příjemnou a veselou atmosféru této tradiční akce se postaraly především členky pěveckého sboru a také celá řada dalších seniorů, kteří mají velký podíl na zdárném průběhu této akce. Poblahopřáli jsme také našim členům k jejich jubileu a přivítali nové členy. Všem výše jmenovaným za všechno moc děkujeme!

Dne 13. září se v naší klubovně uskutečnila již tradiční akce, a to „Šikovné ruce“ pod vedením paní Ivy Šrámkové. Tentokrát jsme vyráběli velmi pěkné a vkusné dárečky pro naše zlínské přátele. Na výrobě dárečků se podílelo celkem třiadvacet seniorů. Paní Ivě Šrámkové moc děkujeme a její ochoty a obětavosti si opravdu moc vážíme.

A hned další den, a to 14. září, jsme jeli relaxovat do Aqualandu Moravia v Pasohlávkách. I přestože se několik odhlásilo z důvodů zdražení, sešlo se nás hodně. Počasí nám mimořádně přálo, a tak jsme relaxovali především ve venkovních bazénech a náležitě si to užili.

Potěšitelné pro nás je, že i když naše členská základna není tak početná, všech akcí, které organizujeme, se zúčastňuje více jak polovina a mnohdy až dvě třetiny našich členů. Hodnotit akce, kterých se zúčastní tři až pět členů nám připadá opravdu zbytečné!

Senioři, pozor!

Dne 3. 10. ve 14 hodin se uskuteční „Svátek seniorů“, a to v zámeckém sále mikulovského zámku, organizovaný MěÚ Mikulov. Toho dne se setkáme ve 13.45 hodin u vchodu do zámeckého sálu.

Senioři, poznačte si do kalendáře změnu některých akcí v měsíci říjnu.

Dne 12. 10. burza v 9 hodin v sále Centra platí.

Ale plavání a relaxace v Aqualandu Moravia se přesouvá z 5. 10. na pondělí 17. 10. Důvodem je dočasné zdražení pobytu v zařízení a každé pondělí je nově vyhrazeno seniorům a jen tento den se poskytuje sleva.

Poslední akce, a to Zábavné odpoledne dne 26. 10 ve 14 hodin, se uskuteční dle plánu. Akci Šikovné ruce přesouváme na měsíc listopad.

Na všechny tyto akce vás srdečně zveme. Nezůstávejte doma a přijďte mezi nás!

Libuše Danielová