Místní organizace svazu důchodců ČR

Říjen plný akcí

3. 10. ve 14 hodin v zámeckém sále nám město Mikulov připravilo oslavu Dne seniorů. Je to další vstřícný krok (kromě cvičení a Tábora na stará kolena) ke společným akcím všech mikulovských seniorů bez ohledu na organizovanost.

4. 10. v 15 hodin je možno zaplatit vše, na co jste, ač přihlášeni, zapomněli a současně se dozvědět, zda se neuvolnilo nějaké místo. V 16 hodin bude následovat schůze výboru.

5. 10. v 15 h JENTAK. Tentokrát jednak dílnička (Neříkejte, že máte nešikovné prsty! Ani je nebudete potřebovat k jednoduché práci s papírem.), jednak pro ty, kteří se chtějí jen bavit, bude také možnost (když dovolí počasí i s grilováním).

10. 10. v 17 hodin začínáme s Country tanci. Dále každé pondělí.

11. 10. v 6/6.05 odjíždíme do termálu Dunajská Streda.

V 16 hodin se setkají Pamětníci (včetně nově příchozích).

14. 10. POZOR ZMĚNA! v 8/8.05 pojedeme na zájezd po rakouském příhraničí. Trasa: Hevlín, Laa – prohlídka památek a návštěva pivovaru, Wildendürnbach – vinařská vesnice a Šibeniční vrch, Kirchstetten – „rakouská Božena Němcová“ Bertha von Suttnar, Falkenstein – vinné sklepy a hrad, Klein Schweinbarth – Křížový vrch, Drasenhofen s přijetím u bývalého starosty p. Bayera, dobře nám známého z Mikulova. Drobné občerstvení bude, ale s obědem se nepočítá.

17. 10. v 9.30 hodin Aqualand Moravia.

18. 10. v 15 hodin beseda s p. Jitkou Sobotkovou o její návštěvě Srí Lanky.

20. 10. v 16 hodin beseda s MVDr. Sobotkou Pouští a pralesem Austrálie.

27. 10. ve 14 hodin poslední beseda tohoto měsíce k 40.výročí CHKO s RNDr. Jiřím Matuškou.

Když jsme u těch besed, připomeňme si na fotografii besedu s dr. Červenou o památkách v našem regionu. Hodnocení akcí v příštím čísle.

Dobromila Vlčková

seniori