Dětský domov Mikulov se zapojil do projektu organizovaného Sunrise evropským nadačním fondem

Ve středu 24. srpna připravil Sunrise Evropský nadační fond již druhé malování obrazů s dětmi z dětských domovů. „Projekt, který byl nazván Budoucnost nekonečna, si klade za cíl upozornit na to, že také v dětských domovech můžeme objevit opravdové dětské talenty, které si zaslouží rozvíjet,“ říká Zdeňka Frýbertová, která již roky spolupracuje s mikulovským dětským domovem.

Patronem celé akce se stal bahrajnský umělec Hesham Malik, který v různých koutech světa podporuje děti bez prostředků (Indie, Spojené arabské emiráty, Filipíny). První skupinový obraz vznikl v brněnském DD Dagmar a stejně jako v Mikulově děti tvorba neuvěřitelně bavila. Hlavním tvůrčím nástrojem malby jsou totiž vždy vlastní ruce a prsty. V Mikulově byla při tvorbě „dvojobrazu“ přítomná i paní ředitelka DD Mikulov Lada Válková, která svou prací žije a vždy ráda přivítá pozitivní projekty.

Hesham Malik

„Malování se také osobně účastnila ředitelka SUNRISE Monika Bajnoková a malířka Hanka, které nakonec děti ani nechtěly pustit,“ prozradila Zdeňka Frýbertová, která evropský nadační fond Sunrise, jenž pomáhá sportovně nadaným dětem z dětských domovů, v České republice zastupuje.

Všechny obrazy, které mladí nadšení umělci vytvořili ať už v rámci zmíněného kreativního workshopu či díky vlastním nápadům, poslouží na získání dalších finančních prostředků na podporu kulturní a zájmové činnosti dětských domovů.

Vyvrcholením projektu se stane benefiční aukce připravená dne 8. 9. od 16.00 v prostorách brněnské hvězdárny. Projekt podpořilo statutární město Brno i Jihomoravský kraj. „Srdečně zveme všechny z Vás k návštěvě celé benefiční vernisáže. Využijte šanci podpořit konkrétní dětské talenty, které si Vaši pozornost určitě zaslouží,“ zve na závěr ambasadorka projektu.

js, foto: archiv Z. Frýbertová

deti