Dálnice D52 u Pohořelic se dočká nového povrchu

Na jižním konci dálnice D52 začne 16. července celková rekonstrukce vozovky na pravé polovině dálnice ve směru z Brna na Mikulov. Oprava bude probíhat mezi 23. a 27. kilometrem dálnice v blízkosti města Pohořelice. Opravu realizuje EUROVIA CS jako vedoucí sdružení společně se společností ALPINE Bau a. s. Investorem stavby je ŘSD ČR.

„Abychom byli schopni zachovat maximální možnou průjezdnost v daném úseku, budeme práce realizovat postupně ve dvou etapách,“ řekl Ing. Ludvík Šumbera, ředitel závodu Morava Jih EUROVIA CS.

První etapa proběhne od 16. července do 18. září. V tomto termínu proběhne výměna živičných vrstev v pravém jízdním pásu, tedy ve směru na Mikulov. Zároveň proběhne také obnova zádržních systémů na vnějším okraji vozovky. Doprava bude organizována v provizorních jízdních pruzích systémem 1 + 1 v levém jízdním pásu. Na mimoúrovňové křižovatce Pohořelice – sever bude provoz zachován ve všech směrech. Uzavřen bude výjezd č. 26 Pohořelice – jih ve směru Znojmo a Mikulov. Objízdná trasa je vedena po silnicích I/52, I/53 a II/395.

Navazující druhá etapa proběhne od 19. září do 16. října, kdy přijdou na řadu práce ve středním dělícím pásu. Stavbaři vymění zádržné systémy, pracovat budou také na kabelových trasách a proběhnou i další stavební úpravy. V průběhu druhé etapy prací budou uzavřeny levé jízdní pruhy v obou směrech. Provoz bude v obou jízdních směrech veden v pravých jízdních pruzích s rychlostí omezenou na 80 km/h. Zachován bude provoz na všech výjezdech a nájezdech.

TZ