Setkání nizozemských umělců s publikem v Galerii Závodný

V Galerii Závodný právě probíhá společná výstava nizozemských umělců. „Je úvodní prezentací letošního výstavního cyklu s názvem „Abstraction and space in dialogues“, který se programově zaměřuje na současnou abstraktní tvorbu v evropském prostoru. V tomto prvním výběru představujeme šestici nizozemských umělců střední generace, které spojuje minimalistický přístup, monochromně laděná tvorba a práce se světlem,“ říká kurátorka výstavy a galeristka Vladimíra Brucháčková Závodná.

A zároveň všechny příznivce umění zve na pátek 9. března, kdy v galerii od 18 hodin proběhne setkání právě vystavovaných umělců René van den Bos, René Eicke, Els Moes, Anne Rose Regenboog, Ingrid Roos a Tonneke Sengers s publikem. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost seznámit se se současnými trendy v nizozemské abstraktní tvorbě a vyslechnout společnou debatu umělců s kurátorkou.

V průběhu roku představí Galerie Závodný další současné zahraniční tvůrce, kteří reprezentují aktuální trendy v abstraktním a geometrickém umění.

Jitka Sobotková

 

GZ 01